Jump to content
Cover for Om jag ändå ska dö vill jag fanimej ligga först
Isbn: 978-91-8969-978-6
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: October 2022
Narrator: Veronica Kurba
Length: 9 hours 5 minutes

Audiobook

Om jag ändå ska dö vill jag fanimej ligga först

Beskedet om hjärntumören var lika väntat som fruktat för den 32-åriga journalisten Freja. Prognosen är osäker men det är inte hon, hon tänker inte tyna bort i plågor och bli beroende av andra. Antingen blir hon frisk, eller så avslutar hon sitt liv i Schweiz. 

Under behandlingen övertalas hon till att delta i samtalsgruppen för människor i behov. Där möter hon bland annat Lollo, en elegant kvinna med ALS (AsLäskig Skitsjukdom) som älskar livet och Amanda som nyss blivit dumpad och drömmer om kärlek och barn. 

Inspirerade, eller rättare sagt provocerade, av kyrkans samtalsgrupp gör Freja, Lollo och Amanda upp en bucket-list med en enda punkt på agendan: ligga jävligt mycket! För Freja måste det bli sex utan kärlek, hon står inte ut med tanken på att behöva dö ifrån någon. Särskilt inte någon som har vunnit Jeopardy. 

"Om jag ändå ska dö vill jag fanimej ligga först" är en roman om att få ett livsomvälvande besked. Fylld med humor, igenkänning och allvar blir det en både värmande och förkrossande berättelse om cancer, relationer, och vikten av ett val.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone