Jump to content
Cover for Korpen : fakta och myter
Isbn: 978-91-2717-576-1
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Children's books 9-12 years
Accessible since: August 2022

E-book

Korpen : fakta och myter

Berättarglädje och sagoskimmer på topp

BTJ

Vill du veta allt om korpar? Då är det här boken för dig. Här tas ett brett grepp om ämnet, ur ett historiskt, biologiskt, sociologiskt, psykologiskt och till och med religiöst perspektiv. Vi får också ta del av spännande folktro och långlivade myter. Hos vissa folk har korpen betraktats som världsalltets skapare och hos andra som ett varseldjur som kommit med döden.

Naturligtvis får läsaren reda på var och hur korpar lever, hur de ser ut, vilka förmågor de har, hur de bygger sina bon och parar sig. Vi får följa med på hela resan från det magiska ögonblick de lägger ägg och äggen
kläcks till ungar, till när de far genom skogarna i skräniga ungdomsgäng och så småningom hittar en partner att leva med resten av livet.

Korpen är en mycket social varelse och den samarbetar på ett sätt som få andra fåglar gör. Trots att korpen i vissa tider setts som ett skadedjur är den ett av de allra smartaste djuren i vår värld. Korpar leker nästan hela tiden, men varför leker de? Och leker de för att de är smarta eller blir de smarta för att de leker? Det är för övrigt aldrig fel att ha ett korphjärta i fickan om man inte vill bli lurad i affärer. Tänk på det.

Bengt-Erik Engholm har skrivit många uppskattade faktaböcker. LättlästbokenFakirer tilldelades Bokjuryns pris för bästa faktabok. Han har skrivit om allt från snor, blod och löss till riktiga vikingar och den senaste bokenFrån Apa till Sapiens är översatt till nio språk.

Lina Blixt är en bildskapare som framför allt har arbetat med barn - och ungdomsböcker, ofta innehållande mörker, mystik och läskigheter. För Natur & Kultur har hon tidigare illustrerat bl.a.Monsterbestiarium.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone