Jump to content
Cover for Fixa fest!
Isbn: 978-91-8971-604-9
Publisher: Polaris Fakta
Category:
House & Home
Accessible since: June 2022

E-book

Fixa fest!

»Fixa fest! är ambitiös i sitt innehåll och ger inspiration och struktur för festfixaren.« Bibliotekstjänst

Nu vill vi umgås under festliga former igen! Boken Fixa fest! visar hur man bäst ställer till med just fest.

Visst är det underbart att bli bjuden på fest! Att träffa nya och gamla bekanta, mingla, skratta och äta gott. En rolig fest kan man leva på länge, plocka fram som ett vackert minne och glädjas och inspireras av.

Om man till äventyrs inte tidigare förstått hur betydelsefullt det är att få umgås under festliga former middagar, mingelpartyn, födelsedagsfester, mellandagskalas och hastigt ihoptrummade sommarpartaj så har det definitivt gått upp för en under Coronapandemin när vi inte har kunnat träffas och festa som vanligt.

Däremot upplever många att det är mindre lustfyllt att själv bjuda in eftersom det förknippas med mycket planering och osäkerhet. Kommer gästerna att trivas? Kommer maten att bli klar i tid? Och hur är det med grannarna, ska de börja klaga just när det är som roligast? Boken Fixa fest! är en inspirerande smällkaramell fylld med kreativa tips, erfarna råd och smarta tankar om hur man bäst ställer till med fest.

Målet är att du ska slippa all stress och press kring arrangemangen och i stället kunna njuta av din alldeles egna pangfest. Det här är ingen kokbok, även om den innehåller en del fina recept. Det är en festbok som tar dig i handen och lotsar dig igenom festens alla tänkbara men inte obligatoriska beståndsdelar: inbjudan, fördrinken, festlokalen, dukningen och dekorationerna, roliga teman och twistar som får gästerna att mingla loss lite extra, maten, drycken, musiken, dansen och vickningen. Så, dags att börja tänka på vilka du vill bjuda in!

Lotta Kühlhorn och Håkan Östlundh har aldrig tvekat inför att dra igång ett party: bjuda sjuttio gäster på julfest den 24:e juli eller möblera om vardagsrummet till en flygkabin för att ha "flygfest". De siktar högt med mingelpartyn, firarmiddagar och dansfester. Ofta blir det succé. Men de har också lärt sig var fällorna finns, när festfixandet riskerar att bli en börda.

OM LOTTA KÜHLHORN & HÅKAN ÖSTLUNDH

År 1984 gick Lotta första året på Konstfack och Håkan var författare på jakt efter omslagsformgivare till sin romandebut. Lotta fick uppdraget och det blev startskottet på deras gemensamma historia. I dag är de gifta, bor i Stockholm och har tre barn tillsammans. Lotta är en av Sveriges mest älskade formgivare och har även skrivit böckerna Rapport en bok om att göra mönster, Lottas jul, Frukt & grönt och Kulör.

Håkan bokdebuterade 1985 och har etablerat sig hos deckarläsarna med sina spänningsromaner i Gotlandsmiljö. Åren 2018-2022 har Håkan utkommit med den uppmärksammade Profeten-trilogin på Bokförlaget Polaris.

EPUB3: Fixed format


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone