Jump to content
Cover for En odyssé
Isbn: 978-91-2716-718-6
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: April 2022

E-book

En odyssé

En odyssé är en personlig berättelse om en far och sons transformativa resa genom att läsa – och återuppleva – Homeros episka mästerverk. 

När åttioårige Jay Mendelsohn bestämmer sig för att anmäla sig till en kurs omOdyssénpå Bard college, som hans son, författaren och antikvetaren Daniel Mendelsohn håller, blir det början på ett hisnande intellektuellt och känslomässigt äventyr.

För Jay, en pensionerad forskare som ser världen genom en matematikers oförlåtande ögon, är kursen en möjlighet att möta den fantastiska litteratur han inte fick chansen att utforska i sin ungdom – och en sista chans att bättre lära känna sin son. 

De två männen utforskar motvilligt Homeros värld tillsammans – först i klassrummet, där Jay är en besvärlig student som gång på gång utmanar sin sons tolkningar – och senare på en resa  i den grekiska övärlden. Begravda familjehemligheter kommer snart upp till ytan, och det blir tydligt att Daniel har mycket lära sig av sin far också.

Mitt ute på Medelhavet, på den strapatsfyllda kryssningen i Homeros spår, kommer Mendelsohns berättelse att återspegla självaOdyssén, med dess tidlösa teman av bedrägeri och erkännande, äktenskap och barn, och betydelsen av ett hem. 

Översättning: Matilda SödergranLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone