Jump to content
Cover for Världens räddaste katt
Isbn: 978-91-5013-593-0
Publisher: Alfabeta
Category:
Children's books 6-9 years
Accessible since: September 2021
Narrator: Kristina Leon
Length: 30 minutes

Audiobook

Världens räddaste katt

"Världens finaste bok." /Gunilla Brodrej, Expressen.

Mats Jonssons är tillbaka med en efterlängtad andra del i sin självbiografiska serie om barndomen. Mats allra bästa vän heter Rosa Jansson. Hon lyssnar när Mats berättar sina tankar och hemligheter, och varje natt sover hon på hans fötter. Men när det kommer besök gömmer sig Rosa under soffan, för hon är rädd. Världens räddaste katt. Mats har också en rädsla - att Rosa ska springa bort i den stora skogen bakom huset eller bli överkörd av timmerbilarna som dundrar förbi Stensätter på väg mot fabriken. Och en dag är hon spårlöst försvunnen och kommer inte tillbaka ...

Världens räddaste katt handlar om kärleken till ett djur, om den hjärtslitande sorgen när man förlorar det. Och glädjen när en ny liten kattunge kommer in i ens liv. Men är det ens möjligt att lära sig att älska en katt som inte är Rosa Jansson.

"Mats Jonsson skriver fint både om det ensamma barnet och om relationen mellan människa och katt, och lyckas göra något såväl egensinnigt som allmängiltigt." /Lotta Olsson, Dagens Nyheter.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone