Jump to content
Cover for Metropolis : historien om mänsklighetens största triumf
Isbn: 978-91-2715-626-5
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Society & Culture History
Accessible since: August 2021

E-book

Metropolis : historien om mänsklighetens största triumf

En monumental bedrift. Att läsa boken är som att besöka en fascinerande stad för första gången bländande och svindlande, ibland på samma gång. Metropolis är bräddfull av upplysningar och iakttagelser.
The Wall Street Journal

Vad hände i går? 200 000 människor flyttade till en storstad. Vad hände i dag? Samma sak. Vad händer i morgon? Åter samma sak. I sju tusen år har människor bott i städer, men det är först nu de blivit lika många som de på landet. Vi lever mitt i den största migrationen i världshistorien.

Få eller många stadsborna har alltid varit entreprenörer, och de har satt oproportionerligt djupa avtryck på det vi tänkt och skapat. Därför kallar Ben Wilson staden för mänsklighetens största triumf. Här skildrar han stadslivets utveckling, på gott och ont, från myten om det dekadenta Babylon till våra dagars smarta miljonstäder.

Men den här boken är mer än en vanlig kronologisk exposé. För varje nytt skede i utvecklingen dröjer Wilson vid något särskilt tema som varit lika angeläget för alla historiens städer om manligt och kvinnligt, om att riva det gamla, om att äta och överleva, om frihet och övervakning, om renlighet eller om det omöjliga i att försöka förinta en stad.

En världshistoria berättad utifrån dess mest äventyrliga enheter Briljant, förtrollande.
Evening Standard

På ett briljant sätt lyckas [Wilson] sätta fingret på krafterna som gör en stad levande.
Financial TimesLog in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone