Jump to content
Cover for Apstjärnan
Isbn: 978-91-2717-025-4
Publisher: Natur & Kultur
Category:
6-9 years
Accessible since: March 2021
Narrator: Johan Ulveson
Length: 3 hours 52 minutes

Audiobook

Apstjärnan

Nu får vi återigen chans att ta del av en riktig pärla!

En dag svänger det upp en skruttig gammal Volvo på grusplanen framför barnhemmet. Det är Gorillan som vill adoptera ett av de föräldralösa barnen. Hon bestämmer sig direkt för den spinkiga nioåringen Jonna. Jonna är inte lika säker på att hon vill ha en stor, lurvig och klumpig gorilla till mamma. Hon undrar dessutom om gorillor äter små barn. Just som Jonna börjat vänja sig vid Gorillan och hennes skräpiga gård vill kommunstyrelsen skicka tillbaka henne till barnhemmet.

Apstjärnan utkom första gången 2005. Den tyska översättningen av Apstjärnan nominerades år 2011 till det prestigefulla Deutscher Jugendliteraturpreis.

Frida Nilsson (född 1979) är författare och översättare. Hon debuterade 2004 med Kråkans otroliga liftarsemester och har sedan dess bland annat utkommit med böckerna om Hedvig, Apstjärnan, Jag, Dante och miljonerna, Jagger, Jagger, Ishavspirater, Det tunna svärdet, och senast Lindormars land (2020).

"En hisnande omvänd iscensättning av barnhemsmotivet, som med det burleska och kaotiska strålkastarbelyser utanförskapets stigmatisering."

Kristin Hallberg, Svenska Dagbladet


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone