Jump to content
Cover for Hej Kungen!
Isbn: 978-91-5013-221-2
Publisher: Alfabeta
Category:
Children's books 9-12 years 6-9 years Humour
Accessible since: September 2020
Narrator: Mikaela Ardai Jennefors
Length: 4 hours 25 minutes

Audiobook

Hej Kungen!

Kungaparet ska besöka Ystad och femmorna får vara med och bestämma vad de ska göra under sitt stadsbesök. Alla får i uppdrag att skriva ner sina förslag på lappar och lägga dem i en låda som ska lämnas till kommunen. Fröken Bodil Brenner är uppskruvad. Hon tror att kungaparet vill göra saker som de är vana vid, besöka intressanta industrier och så. Men det tror inte Tiia och hennes kompisar. De är säkra på att Kungen vill träffa Peggis mamma som är kallskänka och de gamla tanterna som Tiias pappa tar hand om. Och tvättstugorna i bostadsområdet Fridhem! Det är klart att de måste se dem. Självklart blir det succé. 

"Alakoskis styrka är att hon kan skriva snärtigt, humoristiskt, träffsäkert och med absolut gehör för vanliga barns vardag ur barnets perspektiv."

Susanna Alakoski skriver för 6-9 år. Nybörjarläsning med hög igenkänning, humor och värme. Susanna Alakoski har skrivit flera hyllade romaner för vuxna. För den första, Svinalängorna, belönades hon med Augustpriset. Den har också filmatiserats i regi av Pernilla August. Susanna skriver krönikor, teaterpjäser och föreläser.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone