Jump to content
Cover for Bli en zombieöverlevnadsexpert
Isbn: 978-91-5013-203-8
Publisher: Alfabeta
Category:
Children's books 9-12 years Psychology
Accessible since: September 2020
Narrator: Thomas Ekelöf
Length: 1 hour 19 minutes

Audiobook

Bli en zombieöverlevnadsexpert

Att förbereda sig på att zombierna kommer kan ju verka onödigt eftersom det inte finns zombier. Men zombieserier, filmer och böcker handlar ofta om olika slags kriser, kaos och katastrofer. Om du är förberedd på en zombieattack, då är du förberedd på att överleva det mesta: strömavbrott, bränder, olyckor och naturkatastrofer.

Genom att tänka på att något skulle kunna hända, så blir vi bättre förberedda. Det kallas mental förberedelse och är en väldigt viktig del i att vara förberedd - inte rädd. Boken är full av tips för att vara förberedd både inomhus och utomhus. Här finns lekar, praktiska övningar och minnesregler för att minnas vad det var man skulle komma ihåg. Till exempel en grundregel: STOP = Stanna, Tänk, Observera, Planera. Det viktigaste människan har i ett krisläge är inte olika prylar, utan hjärnan!

Dessutom finns här en del fakta om zombier. För även om zombier inte finns på riktigt så kan det göra förberedelserna roligare och mindre skrämmande.

Herman Geijer är zombieöverlevnadsexpert och har skrivit flera böcker om zombier och överlevnad. Han håller även överlevnadskurser runt om i landet. Dessutom var han lyssnarnas sommarvärd 2015 i Sommar i P1. 

Claes Tovetjärn är före detta yrkesmilitär som läst psykologi och som arbetar med att utbilda barn och vuxna att överleva svåra situationer. 

Elin Jonsson tecknar för flera tidningar och var den första kvinna som fick rita ett Fantomen-omslag.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone