Jump to content
Cover for Det enda planet på himlen : ögonvittnen berättar om 11 september
Isbn: 978-91-2716-675-2
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Society & Culture
Accessible since: July 2020

E-book

Det enda planet på himlen : ögonvittnen berättar om 11 september

Läs inte den här boken på offentlig plats. Den väcker minnen som kommer att överväldiga dig. Washington Post

För första gången får ögonvittnena säga sitt om 11 september-attackerna 2001. Över 500 olika röster hjälps åt att slussa läsaren genom dagen, ibland sekund för sekund. Det blir ett väldigt panorma över ett av historiens mest dramatiska dygn, som tog fram både det sämsta och det bästa i människan.

Det börjar före gryningen, då intet ont anande personal hjälper terroristerna till planen, varefter New York-borna färdas till jobbet under en vacker, klarblå himmel. Slag i slag kommer sedan attackerna, återberättade av räddningstjänst, ministrar, civila och flygplanens svarta lådor. Allt medan president Bush, i brist på bättre strategier, placeras i Air Force 1 som får cirkla över nationen som det enda planet på himlen.

Det enda planet på himlen är fylld av oförglömliga ögonblick brandmannen som rycker ut i vetskap om att frun jobbar i Twin Towers, läraren som evakuerar sin skolklass medan skyskraporna rämnar ovanför, telefonisten som lovar att framföra en flygpassagerares sista hälsning, pappan som hämtar sitt barn från förskolan för första gången som änkling.

Varenda rad är hisnande och hjärtskärande. Newsweek

En ovärderlig gåva till allmänheten. Wall Street Journal


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone