Jump to content
Cover for Lars och Urban  valparna tar över
Isbn: 978-91-6423-451-3
Publisher: Piratförlaget
Category:
Children's books 6-9 years
Accessible since: June 2020
Narrator: Eva Dahlgren
Length: 4 hours 41 minutes

Audiobook

Lars och Urban valparna tar över

Hundarna Lars och Urban är tillbaka på nya äventyr! De busar och leker precis som vanligt, men just när de har det som roligast kommer ett rysligt besked – faster Lo och Urbans pudelflickvän Li har försvunnit från sitt hus i landet bortom Indien. De har rövats bort av de krigiska vita pudlarna från Pudelavien!

Med list och styrka tar sig Lars och Urban in i det krigsdrabbade landet. Väl framme finner de något som de inte alls hade räknat med: tre små söta valpar, Urbans och Lis nyfödda barn! För Lars och Urban börjar livets största äventyr – att själva bli vuxna och försöka vara kloka föräldrar.

Snabbt som ögat går hundåren, valparna Lili, Lolo och Lasse växer och ska nu börja skolan. Det är en dag som de alla har sett fram emot. Men vad möts de av? Jo, den läskigaste lärare man kan tänka sig, den elakt dräglande fröken Klo. Hon gör allt för att pina eleverna. När det är dags för skolmästerskapet i idrott förbjuder hon Lolo att delta i längdhoppstävlingen. Bara för att fröken Klo endast kan tänka sig att vinna, vinna, vinna!

Men det är något lurt med fröken Klo – här ligger det definitivt en hund begraven. Och när valparna kommit sanningen på spåren sätter de en riktigt listig plan i verket ?

Eva Dahlgrens tredje bok om Lars och Urban är precis som de tidigare full av fantasi, uppfinningsrikedom och språklig påhittighet. Pål Jansson har illustrerat med lika stor finurlighet och finess. Eva Dahlgren är en av Sveriges största stjärnor, hennes album har sålt i miljonupplagor och hon är niofaldigt Grammisbelönad.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone