Jump to content
Cover for Kärlekens koreografi : Du och jag och vi hos psykologen
Isbn: 978-91-2781-903-0
Publisher: Natur & Kultur
Category:
Psychology
Accessible since: July 2017

E-book

Kärlekens koreografi : Du och jag och vi hos psykologen

Det är svårt och underbart att leva i en nära relation.

Vad är det som leder fram till att två människor som nyss i sin förälskelse knappt kunde vara ifrån varandra nu distanserar sig och inte står ut med den andra?

Det är en av frågorna som är upprinnelsen till vårt gemensamma bokprojekt. Vi skriver om relationer - om par som kanske en gång var ett sammansvetsat vi och som vill vara det igen och om andra som kanske istället hämtar hjälp att gå vidare som ”jag” och ”du”.

I terapirummet möter vi människor som har en önskan att kunna samtala på ett annat sätt och lättare lösa konflikter. Deras förhoppning är att de ska bli bättre på att möta svårigheter, oavsett om det gäller sex, gränser, makt, intimitet, ekonomi, arbetsfördelning eller något annat.

Vi har lyssnat, resonerat och lotsat dessa par i terapeutiska samtal. Här skildrar vi hur sådana möten kan gå till.

Sedan vårt första möte på bussen på väg från en föreläsning vid Stockholms universitet har det hunnit gå 50 ofattbart snabba år – tillsammans har vi 100 år av erfarenhet och vänskap som utgångspunkt för vår bok om Kärlekens koreografi.

Anders Nyman och Allan Linnér är båda leg. psykologer och leg. psykoterapeuter, verksamma i Stockholm och privatpraktiserande i såväl par- och familjeterapi som individualterapi.

Allan Linnér är känd för allmänheten som Radiopsykologen i P1.


Read sample (Download)
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone